26-07-08

Ameland

vuurtoren_ameland

Ik ben gisteren een dagje naar Ameland geweest. Mjn ex collegaatje woont daar nu sinds 2 jaar en ik was er nog niet geweest. Schandalig hè. We hebben tot vorig jaar juli nog samengewerkt en daarna was het voor haar voorbij. We mailen en bellen wel maar elkaar weer es zien en spreken was wel erg leuk.

Maar wat een gedoe om op een eiland te komen in deze vakantie tijd. Ik zou met de boot van half 10. Ik was mooi op tijd, kaartje gekocht, parkeerkaart vast betaald en nog ff wachten dacht ik. Ik zat heerlijk op een bankje dus ik had het eerst ook nog niet eens in de gaten maar de boot kwam maar niet. Om dik 10 uur kwam de boot nog es aan en het duurde nog eens 20 minuten voordat de boot eindelijk ging vertrekken

Ik met al die mensen op de boot. Dikke rijen mensen met kinderen, buggy's, honden noem maar op. Eenmaal op de boot stormt iedereen naar een plekje en de plekjes bij het raam zijn in no time bezet. Ik moet altijd eerst even zien waar ik ben en waar ik koffie kan krijgen. Nou al nergens plek meer dus ik ben eerst maar ik de lange rij voor het buffet gaan staan. Eindelijk koffie ben ik maar es om een zitplaatstje gaan zoeken en wonder boven wonder was dat al vrij snel. Ik had iets te lezen mee genomen om de tijd te doden. Wat een chaos zeg. Je zal maar dagelijks met de boot moeten, ik zou gek worden.

Maar goed al met al was ik er kwart over elf uur en ze stond mij al op te wachten. We hebben de hele dag heerlijk bijgepraat, gefietst, over het strand gelopen en een rose biertje gedronken bij het strandpaviljoen.

text6

Ook hebben we samen met het gezin pannekoeken gegeten in het pannekoekenhuis onder de vuurtoren, spek met rozijnen, mmm heerlijk.

Het was een erg leuke dag en we hebben afgesproken het gauw eens over te doen en dan blijf ik ook een nachtje over.

 

19:34 Gepost door Purplerose in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.