11-01-09

Sporten / Zonnebank

Ik ben het jaar weer met goede voornemens begonnen natuurlijk staan de gezondheid en mijn gewicht op de eerste plaats. Ik geef toe dat ik de laatste maanden mezelf qua sport verwaarloosd heb. Had ff andere prioriteiten maar ik voelde me daar niet helemaal goed bij. Ik wil graag sporten omdat het goed voor mijn lichaam is en ik me er goed bij voel.

images

Dus vanmorgen om 10.00 uur ben ik naar The Sportsclub getogen. Nieuw setje sportkleding aangeschaft. Ik wilde voor paars gaan maar het is weer zwart geworden. Ja ik ontkom er niet aan dat bij mij ook de jaren gaan tellen en dat de natuur daarin zijn gang gaat en zwart kleed nu eenmaal af hè. Maar goed de nieuwe zwarte kleding zit lekker en staat best goed al zeg ik het zelf. Ik voel me er in ieder geval zekerder in dan in mijn oude kloffie.

Na het sporten wilde ik me verwennen door onder de zonnebank te gaan. Er was een zonnebank vrij dus ik kon. Van mijn dochten had ik begrepen dat er bij de sportsclub zakjes creme voor onder zonnebank te koop waren voor een euro. Daar ik momenteel een zeer droge huid heb dacht ik er goed aan te doen mij in te smeren dus de medewerkster achter de balie gevraagd om een zakje creme. Nu zijn er verschillende varianten en die mijn dochter bedoelde was op. In overleg met de medewerkster besloot ik een rood zakje te nemen wetende dat deze creme mij zou helpen snel bruin te worden en dat is wat ik wil. Ik mocht de creme niet op mijn hoofd smeren en gelukkig heb ik dat ook niet gedaan.

Zakje mee, goed ingesmeerd en hup 10 minuten onder de zonnebank. Toen ik onder de zonnebank vandaan kwam en in de spiegel keek schrok in me een hoedje, ik was echt zo rood images
als een kreeft met hier en daar een witte vlek!! O jee wat heb ik nu!! Blijkt dat waar ik goed gesmeerd heb ik ontzettend rood ben geworden en daar waar ik niet goed bij kon of dom weg vergeten ben witte vlekken heb. Tja en ik begon het ook te voelen, jeetje ik kon wel uren in de zon hebben gelegen, dit was niet mijn bedoeling. De sauna ging ook niet door, heb het een paar tellen geprobeerd maar het brandde veel te erg. Onder de douche koelen brrr, wat kan het water dan koud zijn. Na het douchen heb ik me goed ingesmeerd in de hoop dat ik daarmee de schade nog wat kan beperken.

Inmiddels zijn we een aantal uren verder en de roodheid zakt een beetje af. Het brand nog wel wat maar al veel minder dan vanmorgen. Jeetje wat kun je dan wat beleven zeg. Ik ga wel weer onder de zonnebank maar die creme komt niet weer op mijn huid.

Moraal van het verhaal,smeer niet zo maar een smeerseltje op je huid als je onder de zonnebank gaat, laat je goed voorlichten!

 

19:19 Gepost door Purplerose in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat een verhaal hihi, helaas hebben ze bij sprotcentra geen sjoege van het zonnen, ik vermoedt dat dit een creme was met een tingle dit versnellt de bloedsomloop bij sommige mensen wekt dit zeer heftige reacties op, extreme roodheid, branden etc. soms zelf verdikking van de ingesmeerde plaatsen
Een huid die geen zon is gewend kun je beter aan het begin van een kuur niet insmeren met bruinversnellende cremes en zeker niet met een tingle!!
Ik zou deze ervaring wel aangeven bij de sportschool trouwens, en ik zou toch naar een gerenomeerde zonnestudio gaan de volgende keer ;)) in een keer bruin worden kan helaas niet mits je gebruik maakt van een zogenaamde spraycabine

Gepost door: Bar | 12-03-09

De commentaren zijn gesloten.