26-06-09

Emoties

Jeetje wat gebeurt toch veel in ons leven de laatste tijd. Het is haast niet meer bij te houden. Leuke, spannende maar ook rottige dingen, dingen waar veel emoties bij te pas komen. Emoties waar je soms geen kant mee op kunt en die je toch maar weer een plekje moet geven. Zo vermoeiend.

Nu had ik deze week ook nog eens alle avonden iets door een foute planning. Wel leuke dingen maar toch. Gisteravond ben ik met mijn "schoolvriendin" aar een Pizzeria geweest. Het was zo super gezellig en de pizza was heerlijk. Om 10.00 uur zijn we naar huis gelopen en daar hebben we tot 24.00 uur nog buiten zitten praten. Het was echt een goed gesprek, een gesprek waarin echt na elkaar geluisterd werd. Onze levens op dit moment lijken totaal niet op elkaar en toch konden we overal over praten. Ik vind dat heel bijzonder en koester dat dan ook want ik merk steeds meer dat mensen niet echt meer naar elkaar luisteren maar de neiging hebben om alles op zichzelf te betrekken en het gesprek dan ook gaan overnemen. Soms niet eens bewust hoor maar het blijkt toch heel moeilijk te zijn om gewoon eens naar een ander te luisteren zonder het op zichzelf te betrekken of om met raad aan te komen waar je niet op zit te wachten.

Op dit moment speelt er veel in ons leven en soms wil ik het daar wel es over hebben, gewoon ff van me afpraten. Wat mij dan best vaak gebeurd is dat er vooral ook begrip is voor de andere personen die een rol spelen in mijn gesprek maar dat er bijna niemand is die zegt begrip voor mij te hebben. Ik vind dat zo raar. Maar goed dat heeft me dan ook een aantal vriendinnen gekost.

Er gebeuren ook positieve dingen in ons leven hoor, laat ik die niet vergeten. Voor de toekomst voor ons gezin zijn we hard aan het knokken en we gaan nog een tijd met stress en spanning tegemoet maar we hebben het er voor over. Ik hoop met kerst terug te kunnen kijken op een jaar waarin hard gestreden is om alles onder controle te krijgen maar ook een jaar waarin we hebben bereikt waar we voor gingen en dat we op weg gaan naar een 2010 waarin we RUST kunnen nemen waar we allemaal zo aan toe zijn.

 

13:59 Gepost door Purplerose in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.